perjantai 30. syyskuuta 2011

Bongaa silakka!

Hauskaa sinänsä, että tälläinen umpi-kotkalainen miä ja siä -murretta edelleen vääntävä tuottaja, on saanut projekteikseen kaikki meidän umpistadilaiset tapahtumat, kuten Helsinki-päivän ja nyt viikonloppuna starttaavat Stadin silakkamarkkinat.


kuvat: Kimmo Brandt

Ne vasta perinnetapahtuma onkin! Ensimmäiset markkinat järjestettiin 1743, miettikääpäs sitä.

No mutta nyt on taas markkinat käsillä, eli tulkaahan kaikki sunnuntaina Kauppatorille nauttimaan tuotteista ja tunnelmasta.Parhaita tunnelmanluojia mun mielestä on ehdottomasti kaikki nuo kalastajat, joille monille nämä Silakkamarkkinat on paitsi vuoden myynnillinen kohokohta, myös se vuoden pähein festarireissu, samaan tapaan kun meikäläiselle vaikka  Provinssirock. Yövytään veneissä, käydään pesulla ja tiskaamassa astiat Kaupungintalon vessassa, istutaan iltaa myöhään ja aamulla kömmitään enemmän tai vähemmän oloissa myyntitiskin taakse. Ja hei tätä kestää sentään viikon, eli osoittaa ihan kunnioitettavaa festariasennetta!Jos kalastajaelämä kiinnostaa, niin Kaupungintalon aulassa pyöriikin tulevana sunnuntaina nonstoppina Nyholms fisk -niminen elokuva, joka kertoo kalastajaelämästä ja silakkamarkkinoista erään kalastajan näkökulmasta.

Kaupungintalolla meillä kokoontuu myös silakkaraati, joka makutuomaroi torin silakkatuotteet ja voittajat palkitaan sitten Kauppatorin lavalla neljältä. Mun mielestä meillä on taas hieno ja monialainen raati koossa. Mukana ovat muun maussa Top Chef tuomari Pipsa Hurmerinta ja TV-kokkinakin tunnettu Jyrki Sukula.

Ja allekirjoittanut häärää myös Kaupungintalolla koko päivän. Tulkaa sinne vaikka moikkaamaan!

In other words: This weekend it´s all about herring, because one of our oldest events, Herring Market, starts on Sunday. And I mean really old, because it has been arranged  since 1743. So there will be a lot of fish and (drunken) fishermen on Kauppatori. One of the traditions is also, that there is a competition between fishers, about who´s product tastes the best. There will be a special jury who will be tasting like 30 different kind of herring-products and choosing the ones they like best. The winners gets awarded..and usually sells all his products in a second.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti