maanantai 6. kesäkuuta 2011

Minilomalla ennen H-hetkeä

Ensin kun mulle ehdoteltiin lyhyttä lomaa Tallinnassa, joka vaatisi yhden lomapäivän ottamista, ajattelin että ei ikinä tässä vaiheessa tuotantoa. Mutta kun kerran pakotettiin niin mikäs siinä sitten. Ja kyllä kannatti, unohtui hetkeksi kaikki työasiat!Eli käväisin pienellä hermolomalla Tallinnassa, joka on muuten tällä hetkellä toinen Euroopan kulttuuripääkaupungeista yhdessä Turun kanssa.


Turussa on Logomo, ja Tallinnaankin on valmisteilla oma tapahtumakeskus vanhaan tehdasmiljööseen.

Kyseisen projektin tiimoilta mulla on Tallinaassa muutamia tuttuja, mutta etukäteen päätin tehokkaasti vältellä kaikkea työhön liittyvää ja olla ilmoittamatta mitään tulostani ja  keskittyä vaan..
lomailuun.

Mutta kuinkas ollakaan törmäsin kadulla Tallinnan kulttuuripääkaupunkihankkeen tuottajaan ja lopuksi päädyttiin sitten hankkeen yhden projektin avajaisiin. Ja ettei nyt ihan lomaillen pääsisi, niin Tallinnassa oli meneillään myös paikallinen Helsinki-viikko, eli Vanhakaupunki-päivät, jotka toimi hyvin samaan tapaan kun Helsinki-viikko ja -päivä. Torilla oli lava, jonka ohjelmaa yritin seurata ihan vaan puhtaasti yleisönä...joskin heti tuli vertailtua muun muassa järkkäreiden määrää torilla... vähän on eri asetukset siellä kun Suomessa.Ne avajaiset, joissa oltiin oli aivan ihanat. Vanhan kaupungin kukkuloille oli avattu tosi persoonallinen ulkoilmakuppila, jossa oli esiintymislava, musiikkia ja ohjelmaa.
Ympäri tunnelmallista sisäpihaa oli ripoteltu vanhoja huonekaluja, eriparituoleja, kynttilöitä. Valitettavasti en jaksanut keskittyä kovasti kuvien räpsimiseen, eli todistusaineisto sieltä näyttää lähinnä tältä:


Mutta ah tulipas relattua! 

Ja hei, jos joku ei vielä muista niin Helsinki-päivä on tämän viikon sunnuntaina!!! Lisää siitä tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti