perjantai 1. huhtikuuta 2011

Monta palloa (tai lautasta) ilmassa

Olen oikeastaan aina ollut ihminen, joka ei pysty tekemään vain yhtä asiaa kerrallaan: aamupalapöydässä on pakko lukea lehteä ja räplätä puhelinta, ripsiväriä laittaessa kampaan samaan aikaan tyttären tukkaa ja kun siivoan, bravuurini on imurointi ja pölyjen pyyhintä samanaikaisesti, joskus yhdistettynä lattian moppaamiseen.

No mutta.  Sitten kun on kyse aivokapasiteetin jakamisesta kymmenien eri tapahtumien suunnittelun ja toteutuksen suhteen, ollaankin jo ihan eri asiassa. Eilen oli Helsinki-päivän ja  -viikon ohjelmiston deadline, ja sähköpostiin putoilee tasaisin väliajoin tapahtumatietoja, ja postilaatikon täyttymisvaroituksia. Nyt pitäisi saada homma pian kasaan. Jokaiseen meiliin pitäisi reagoida, jokaista tapahtumaa pitäisi punnita monelta eri kannalta, ja jokaisen järjestäjän kanssa pitäisi sopia tuotannollisista yksityskohdista tai kysyä tarkentavia kysymyksiä. Ja tiedän: ei kaikki ole niin päivän päälle, mutta minkäs sitä kaikkimulleheti -luonnolleen voi.

Voimia sisäisen kaaokseni keskelle saan kuitenkin erityisesti siitä, että kesäkuusta on muodostumassa taas tosi hieno paketti! Yhtenä hauskana uutuutena on pakko mainita Pohjoismainen jongleeraustapahtuma 9.-12.6. jolloin saamme vieraaksemme yli sata huippujonkkaajaa ympäri maailmaa tänne Helsinkiin. Tämä festari tulee myös osaksi Helsinki-viikkoa (jonka nettisivut muuten alkavat pikkuhiljaa päivittyä osoitteessa http://www.helsinkiviikko.fi/) .

Pohjoismainen jongleeraustapahtuma, tai Nordic Juggling Convention järjestetään jo 27. kerran, joista Suomessa tapahtuma on järjestetty aikaisemmin 3 kertaa. Tänä vuonna nykysirkuksen raja-aitoja kaatava Sirkus Supiainen, on iloksemme ottanut vetovastuun tästä hienosta tapahtumasta ja tuo sen Helsinkiin. Esityksiä on ympäri kaupunkia, ja tapahtuman gaalanäytös järjestetään uutukaisessa Cirko-talossa Suvilahdessa.Kuva: Finn Dale Iversen
                                                         Eli kaupungilla liikkuessaan ei kannata ihmetellä jos näkee katukuvassa tyyppejä heittelemässä  keiloja, kumiankkoja tai vaikka tuoleja...ne VOIVAT olla osa tätä tapahtumaa.

Loppukaneettina on pakko todeta, että kyllä tämä tuottajan hommakin on aikamoista jongleerausta. Monta palloa on ilmassa samaan aikaan ja jokaisesta yrittää saada kopin, jonka jälkeen taas heittää sitä vähän eteenpäin. Toivottavasti se näin vertauskuvallisesti sujuu multa vähän paremmin kuin kymmenen vuotta sitten teatteriaikoinani: mulla on edelleen kotona surkuhupaisa VHS-nauha, jossa meidän teatteriryhmä esittelee jongleeraustaitojaan, joita oli huolella hiottu ja harjoiteltu koko talvi.  Kun muut etenee siististi rivissä ja heittelee palloja ilmaan, niin minä pyllistelen kahden askeleen välein ja noukin niitä omia pudonneitani maasta.

Eli kukin pysyköön lestissään. Mulla pysyy se moppi ja imurinvarsi kädessä samaan aikaan mutta pallot (ja muut heiteltävät objektit)  jätän suosiolla ammattilaisille!Kuva: E.K.I.
                                                    

Apua! Lautaset hyökkää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti