perjantai 19. elokuuta 2011

Taide ja minä menemme kapakoihin

Elo-syyskuu on aina ihan tajuttoman kiireistä aikaa. Ei siksi, että töihin on palailtu ja kaikennäköistä pitäis alkaa suunnittelemaan, vaan sen takia että tää aika on ainakin Pääkapunkiseudulla todellista tapahtumien sarjatulitusta. Ja ei, en valita. Kyllä se kohta taas talveksi muuttuu kun ei kaduilla ja ulkona tapahdu yhtään mitään. Mutta eikö tähän väliin saisi viettää sellaista parin viikon tapahtumissakäynti-lomaa. Eikös se niinkun melkein kuuluis mulle jo työnkin puolesta...?

No, anyway, eilen kuitenkin starttasi Art Goes Kapakka -festari ja sen avajaiset järjestettiin ah ihanassa Artekin myymälässä. Ehkä sitten kun saan sen kolminkertaisen palkankorotuksen, on mulla varaa ostaa sieltä yksi ihana ruokailuryhmä...

Käytiin siellä hulpaisemassa mukavat juomat työpäivän päätteeksi, sekä hurraamassa meidän elinkeinojohtajalle, joka on nyt virallisesti hauska mies (se kyllä tiedettiinkin jo ). Avajaisissa nimittäin palkittiin Helsinkiä hauskemmaksi kaupungiksi tehneitä aktiiveja ja tunnustuksen sai myös meidän Eero Holstila. Jee!Mutta takaisin AKG -festivaaliin. Nyt nimittäin kannattaa käydä kapakoissa. 10 päivää, 34 ravintolaa ja jos jonkinlaista ohjelmaa. Itse pläräsin ohjelmalehtistä turhautumiseen asti kun joka paikkaan ei vaan repeä, mutta tässä nyt joitain tärppejä, joihin itse meinaan yrittää:

Siltasessa huutokaupataan tulevana sunnuntaina Kallio Arts Clubin taideteoksia ja tuotto käytetään hyväntekeväisytteen. Sieltä voi siis käydä hihkaisemassa itselleen hienoja teoksia.

Vespassa esitetään tiistaina 23.8. rakastettujen suomalaisten klassikkoelokuvien kappaleet, tarinat ja kulissintakaiset juorut konserttiversiona. Ahhh, musiikkia korvilleni!

Paljon kivoja bändejä rantautuu tietty myös eri kuppiloihin, kuten Knucklebone Oscar & Jukka White Trio keskiviikkona 24.8. Soul Kichenissä tai ehdoton suosikkini Black Magic Six  torstaina 25.8. Vanhalla.

Tälläistä itupiipertäjää kiehtoo myös erityisesti AKG:n ruokakulttuuri -osuus, jonka teemana on tuoreyrtit. Niiden käyttöä niin ruoassa kuin coctailessakin pääsee seuraamaan, oppimaan ja maistelemaan eri ravintoloissa.

AKG:n avajaisista suunnistettiin vielä Lasipalatsin aukiolle, jossa on  sunnuntaihin asti italialainen tori. Jotkut ehkä muistavatkin kun keväällä hehkuttelin ranskalaisen torin antimia. No nyt on sitten mahdollisuus päästä maistelemaan Italian herkkuja.Lisää herkkukuvia blogissa luvassa sitten sunnuntain Ravintolapäivän jälkimainingeissa.

Tänään minä kameroineni hillumme Nosturilla Lepakon muistelukarkeloissa, joissa esiintyy jo Lepakon ajoilta tuttuja bändejä: Pelle Miljoona, Dumari & Spuget, Melrose... Ehkä nähdään siellä? Liput 12 egeä, ovet auki kasilta. (pakko oli nyt vähän mainostaa). Kivaa viikonloppua!

In other words: I´m very busy during August and September. Not because of my work, but because of all the great events and festivals we have here during that time. Well, it´s better to enjoy it while it lasts. Soon it will be winter and it´s all about snow, cold and indoors. Yesterday I went to Art Goes Kapakka -festival´s opening and checked the Italian market. Today I´ll be rocking and groovin at Nosturi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti