torstai 18. elokuuta 2011

Vesi kielellä Ravintolapäivään!

Ravintolapäivä on loisto esimerkki siitä, kuinka tapahtuman järjestäminen ei aina vaadi taakseen suurta organisaatiota, ja kuinka kaupunkikulttuuria voi elävöittää ja kehittää mitä erilaisimmin tavoin.


Kuva: Matti Aukia

Resepti tälle ravintola- ja ruokakulttuuria juhlistavalle, sekä liian tiukkoja elintarvikesäädöksiä vastaan kapinoivalle tapahtumalle on hyvin yksinkertainen:

Valitse ravintolallesi paikka (kotona, kadun varressa, sillan alla, puistossa, you name it) ja valitse menu, jota tarjoilet. Ilmoita ravintolasi Ravintolapäivän tiedotusporukalle, joka listaa kaikki Ravintolapäivän ravintolat ja laita hellat kutoselle, sekä odottele asiakkaita saapuvaksi 21.8.

Ensimmäistä kertaa Ravintolapäivää vietettiin keväällä ja suosio oli odottamaton. Nyt erilaisia pop up -ravintoloita on tulossa huomattavasti enemmän. Ja kyllä listaa katsellessa tulee vesi kielelle! Pitää varmaan paastota koko viikonloppu, että sunnuntaina voi mässäillä mahdollisimman monessa ainutlaatuisessa keittiössä.


Kuva: Tiina Latva


Kuva: Tiina Latva

Itse ajattelin aloittaa vegaanisella piknik-buffetilla Hakaniemessä sillan alla. Pure Piknik tarjoilee muun muassa speltti-seitansalaattia, limemarinoituja kikherneitä ja lakupullaa. Nampsis!

Makeannälkään voisi käydä piipahtamassa Cafe Kakkuhädässä, jossa neljä leivontaharrastajaa esittelee maukkaimpia leivonnaisreseptejään.

Kaikkien luomu- ja vegaaniravintoloiden joukosta kuitenkin yksi pistää silmään ylitse muiden. Se on Pakastepizzeria, joka kuvailee tulevan sunnuntain toimintaansa näin:

"Koffin puiston vieressä paistetaan aidossa sähköuunissa rakastetuimpia pakastepizzoja, päälle tuoretta oreganoa, luomuvalkosipulia ja -chiliä. Palan painikkeeksi tarjolla vichy-vettä, kasvisuutejuomaa, limpskaa, lonkeroa sekä keskiolutta ja viinivalikoimissa ainakin Jorma, Liebfraumilch sekä Soave. Jälkiruokana piristävää pikakahvia, rapeita sipsejä sekä kauden irtokarkkeja."

Tänne ehdottomasti!


Hold your horses! Sunnuntaihin on vielä aikaa!

Ravintolapäivästä lisätietoja sekä lista ravintoloista facebookissa sekä netissä http://ravintolapaiva.com/


In other words: Restaurat Day is a one-day carnival in favour of restaurant and food culture. It will be arranged on 21st of August, and during that day anybody can open his own pop-up restaurant (it can be anywhere) and build a concept for that. I´m going to start my day by having a vegan  picnic brunch under the bridge. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti